1. Kao već dugi niz godina tako i ove godine, Vijeće za mlade naše biskupije, organizira humanitarnu prodaju svijeća za potrebe caritasa župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Svijeće će se prodavati poslije svetih misa.
  2. U petak (18. XI.) obilježavamo 25-tu obljetnicu stradanja grada Vukovara. U 19.00 sati slaviti ćemo sv. misu za sve poginule hrvatske branitelje, a poslije mise zapaliti ćemo svijeće u Vukovarskoj ulici. Okupimo se u molitvi za naše branitelje.
  3. U nedjelju (20. XI.) slavimo završetak Jubilarne godine Božanskog milosrđa. Svečano euharistijsko slavlji u katedrali (18.00 sati) predvodit će naš biskup Mate. Svečanom zatvaranju Jubilarne godine milosrđa predhodit će trodnevnica u katedrali.
  4. Naš biskupijski caritas akcijom pod nazivom Niti sv. Vlaha, želi nas potaknuti na potrebu činjenja konkretnih djela milosrđa u svijetu u kojem živimo. Ovom akcijom, koja će trajati kroz cijeli mjesec studeni, žele se prikupiti sredstva za kupovinu šivaćih strojeva za djevojke koje pohađaju Domaćinsku (krojačku) školu u misiji koju vodi fra Ante Kutleša u Kongu. Svi oni koji se žele uključiti mogu svoj dar ubaciti u kasicu u župnoj crkvi (na kasici piše Niti sv. Vlaha, za djecu Konga) ili mogu svoj prilog uplatiti direktno na račun biskupijskog caritasa: HR0523400091510813060.
  5. Župni vjeronauk, kao i sve ostale tjedne aktivnosti u našoj župnoj zajednici, odvijaju se prema rasporedu. Neka nam ovaj susret s Gospodinom i Učiteljem bude izvor iz kojeg ćemo crpiti snagu za svakodnevi život.
  6. U četvrtak poslije sv. mise biti će euharistijsko klanjanje. Neka nam ovaj susret s Gospodinom i Učiteljem bude izvor iz kojeg ćemo crpiti snagu za svakodnevi život.
  7. 2017-te godine obilježava se 100 godišnjica ukazanja u Fatimi. U ovoj prigodi od 8. do 20. veljače 2017. organiziramo hodočašće. Opširnije detalje imate na oglasnoj ploči. Svi zainteresirani trebaju se što prije prijaviti u župni ured.
  8. Za primanje sakramenata krštenja i ženidbe potrebno se prijaviti na vrijeme.
  9. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.