1. Svjetski dan siromaha, koji danas pod geslom, Ne okreći lice od siromaha (Tob 4,7), po sedmi put obilježavamo, događaj je koji Crkva, kako to u svojoj poruci za današnji dan ističe papa Franjo, postupno ukorjenjuje u svoj pastoral, kako bi sve više otkrivala središnji sadržaj evanđelja. Dana siromaha poziv nam je na ispit savjesti, kao i poticaj na konkretno djelovanje. Znam da je puno onih u našoj župnoj zajednici koji svakodnevno pomažu bližnjem u nevolji, onih koji se rado uključuju i odazivaju na sve akcije i pozive kako župnog tako i biskupijskog caritasa, onih koji odvajaju vrijeme kako bi bili uz sestru i brata, te im koliko toliko ublažili njihovu često puta tešku životnu situaciju. Pojedinci nam uistinu svima mogu biti primjer. Hvala im za njihovo svjedočanstvo. Međutim postoji i druga stana ove medalje, a to su sva ona naša braća i sestre koja se ne uključuju. Nije mali broj onih koji se nazivaju kršćanima, busajući se u prsa sebe proglašavaju „pravim“ vjernicima, ali u stvarnosti konkretnog života, u prilici kad je potrebno vjeru iskazati konkretnim djelima ljubavi, negdje se izgube i zalutaju. Usmjereni na sebe, svoj komod i vlastite potrebe, zaboravljajući na svoj krsni poziv i poslanje, okreću lice od sestre i brata u potrebi, praveći se kao da ih se oni ne tiču. Neka nam svima, današnji dan siromaha, bude još jedan snažan poticaj na našem hodu putem vjere, nade i ljubavi. U gladnom, žednom, golom, strancu, prognanom, bolesnom, napuštenom, primijetimo Božje lice, te mu iskažimo ljubav i milosrđe nasljedujući primjer koji nam je Učitelj i Gospodin dao.
  2. Podsjećamo na katehetske susrete za krizmanike: četvrtak (1. razred srednje) i petak (2. razred srednje) u 20.00 sati, kao i na katehezu za prvopričesnike subotom u 10.00 sati. Roditelje potičemo da vode računa da im djeca sudjeluju kako na župnoj katehezi, tako i na nedjeljnoj svetoj misi. Svi ostali susreti u našoj župnoj zajednici odvijaju se prema rasporedu.
  3. Vaše prijedloge misnih nakana za 2024. godinu, možete do kraja mjeseca studenog, ostaviti na za to predviđenom mjestu u župnoj crkvi.
  4. Svi oni koji bi htjeli postati članovima naših župnih zborova neka se jave č.s. Marineli Žuro ili gosp. Jošku Mikušu. Župni zborovi su bogatstvo župne zajednice, te bi ih zajednica trebala čuvati kao „kap vode na dlanu“, a svi oni unutar zajednice kojima je Bog dao talent bilo za pjevanje, bilo za sviranje, od djece, preko mladih, pa do onih malo starijih, bi u njima trebali rado i radosno sudjelovati, te na taj način obogatiti osobni duhovni život, kao i liturgijska slavlja u našoj župnoj zajednici. Nemojmo svoje talente zakopati. Darovani su nam od Boga kako bi ga slavili, neka nam ne bude teško to i činiti.
  5. Potičemo sve roditelje da vode računa o vjerskom odgoju svoje djece. Neka vaša djeca rado sudjeluju na nedjeljnim misnim slavljima. Budite poštovani roditelji svjesni svoje uloge prvih odgojitelja u vjeri djece koju vam je Bog povjerio. Budite sami uključeni u život naše župne zajednice, te nastojite uključivati i svoju djecu. Ukoliko vi sami ne uložite potreban trud i napor, sav ostali napor, bilo vjeroučitelja, časnih sestara ili svećenika, biti će uzaludan. Pokušajte voditi računa o cjelovitom i uravnoteženom odgoju djeteta. Ukoliko same sebe doživljavate kao pripadnike zajednice krštenika, onda svojoj djeci nemojte uskratiti uključenost u život crkvene zajednice. Vjera nije ni formalnost ni tradicija, ona je životna stvarnost koja bi trebala jasno oblikovati živote svih krštenika.
  6. Svi mi u našoj župnoj zajednici, trebali bi se osjećati članovima jedna velike obitelj. Obitelj je mjesto ljubavi, brige, pažnje, solidarnosti jednih prema drugima. Ovi osjećaji trebali bi prožimati i naše župno zajedništvo. Osim molitvenog, potrebno nam je i zajedništvo u karitativnoj ljubavi. Svi oni koji to žele mogu se našim zajedničkim naporima priključiti kroz sudjelovanje u mjesečnoj akciji „Moj dar za župnu zajednicu“. To mogu učiniti ostavljajući svoj prilog na za to predviđenom mjestu u crkvi ili uplatom na račun župe IBAN: HR9125000091101377744.
  7. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja i ženidbe neka se prijave na vrijeme.
  8. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.